De Verbetering Parket: uw vloerspecialist in Haarlem

Houten vloeren uitkiezen in Zwolle

Houten vloeren zijn nog steeds erg populair. Niet alleen voor in uw privé woning, maar ook in winkels of andere bedrijfsruimtes zijn houten vloeren erg geschikt. Er zijn veel andere soorten vloeren die lijken op hout, maar daadwerkelijk gemaakt zijn van kunststof. Dit soort vloeren worden meestal vanwege financiële overwegingen aangeschaft. De authentieke uitstraling van hout wordt echter alleen gerealiseerd met echte houten planken.

Verschillende soorten houten vloeren

De meest populaire houtsoort voor de vloer is eikenhout. De eikenboom is een langzaam groeiende boom, iets wat zorgt voor erg hard en stevig hout. Eikenhout is daardoor slijtvast en dus erg geschikt voor de vloer. Misschien denkt u bij eikenhout aan een specifieke kleur. Echter, eikenhout is verkrijgbaar in allerlei soorten. Van Europees eiken tot Amerikaans eiken en van jong hout tot gerookt of op een andere manier afgewerkt hout. Wilt u een donkere eikenhouten vloer voor uw klassieke interieur of juist een lichtere variant die past bij een modern design? U kunt alle kanten op met eikenhouten vloeren.

U kunt echter ook gaan voor een grenen vloer. Grenen is een houtsoort dat afkomstig is van de pijnboom, een naaldboom. De pijnboom groeit, in tegenstelling tot de eikenboom, juist snel. Het hout is hierdoor iets zachter. Dit weerhoudt men er echter niet van grenen te gebruiken voor de vloer. Het hout is erg geliefd door de vele knoesten die in het hout te zien zijn. Omdat grenen hout iets gevoeliger zal de vloer er sneller ouder uitzien. Dit geeft echter juist een zeer authentieke uitstraling aan het hout en is dan ook een eigenschap waar veel mensen van houden. De hardheid van het hout betekent ook zeker niet dat het hout minder lang meegaat. In veel kastelen liggen eeuwenoude grenen vloeren die nog steeds voldoen.

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een vloer van echt hout. Er zijn echter verschillende soorten parketvloeren, namelijk massief parket en lamelparket. Massief parket bestaat uit planken van massief hout. Lamelparket is echter opgebouwd uit verschillende lagen. De verschillende lagen hout zijn op een bepaalde manier op elkaar gelijmd om de werking van het hout tegen te gaan. Wilt u meer weten over verschillende soorten houten vloeren? De Verbetering Parket geeft u graag advies. Na een weloverwogen keuze gemaakt te hebben helpen wij u ook bij het leggen van de vloer.

 

Wij werken voor

 

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.


Waarom De Verbetering Parket?

    Wij zijn gespecialiseerd in vloeronderhoud en vloeren leggen. Wij helpen graag bij het kiezen van de juiste vloer voor jou woning. Wij zijn trots op ons werk en leveren al meer dan 25 jaar kwaliteit in heel Noord-Holland.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Vloeronderhoud
  • Leggen van houten vloeren
  • Leggen van parketvloeren
  • Vloeradvies
  • Vloerrenovatie

Werkgebied

Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Lijnden, Oudekerk a/d Amstel, Duivendrecht, Zwanenburg, Hoorn, Alkmaar, Zaandam en omstreken.

Hoofdvestiging